Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern dona suport a Wallbox l’empresa catalana de carregadors que no protegeix la llengua

|

- Publicitat -

L’empresa catalana de carregadors elèctrics Wallbox ha inaugurat aquest dimecres la seva nova fàbrica de la Zona Franca de Barcelona. La factoria donarà feina a unes 500 persones quan estigui a ple rendiment i està previst que arribi a produir un milió d’aparells de recàrrega l’any 2025.

La cita ha reunit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en plena polèmica política pel cas de suposat espionatge “Catalangate”. Aragonès ha quedat retratat assistint a la inaguració de l’empresa qui no ha prioritzat el català, utilitzant en tot moment el castellà. De fet,a hores d’ara encara té la pàgina web únicament amb llengua espanyola.

Publicitat

Inicialment, també estava previst que hi fos present el president del Gobierno, Pedro Sánchez, qui no hi ha assistit: ha viatjat a Màlaga per visitar un punt de rebuda de refugiats ucraïnesos.

Wallbox és una empresa d’origen català dedicada a la fabricació de carregadors elèctrics. Tot i això, no ha aprofitat l’oportunitat de potenciar el català, i per contra ha fet efecte rebot. L’expansió també ha fet que l’empresa deixi de banda els seus orígens, menystenint la llengua catalana en els seus serveis d’atenció, incloent-hi principalment la pàgina web, on no es dona cap opció per comprar els seus productes en català. De fet, el portal permet que els clients puguin dir el país del qual provenen, i si cliques un país com Dinamarca, l’idioma canvia lògicament al danès. No és el cas de Catalunya, on a banda de no aparèixer com a opció de país o regió, tampoc hi ha l’opció d’idioma català al portal espanyol. Fins i tot sobta que podent triar Andorra com a país, l’idioma es mantingui en castellà quan allà ni tan sols és un idioma oficial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut