Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern convocarà una taula de diàleg a principis de desembre per afrontar les negociacions amb l’Estat

|

- Publicitat -

El Govern convocarà a principis de desembre la taula de diàleg entre els partits catalans per afrontar amb “més claredat” el diàleg bilateral entre la Generalitat i el govern de l’Estat. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que l’executiu vol “asseure’s i parlar” i “compactar un posicionament” a partir de la defensa del dret a decidir, el rebuig a la monarquia i a la repressió. El conseller ha evitat detallar quin seria l’ordre del dia de la trobada i ha defensat “parlar”. Ha dit que no s’ha convocat des d’abans del 28 d’abril perquè no es “barregés” amb els períodes electorals.

El PSC demana saber “quin és l’objectiu de la convocatòria”

Publicitat

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Eva Granados, ha afirmat aquest dilluns que el seu grup acudirà a la taula de diàleg entre partits catalans que el Govern ha anunciat a començament de desembre, però ha demanat saber “quin és l’objectiu de la convocatòria”.

En roda de premsa, ha assegurat que els socialistes han conegut aquesta convocatòria a través dels mitjans de comunicació, però que el Govern encara no s’ha posat en contacte amb ells, per la qual cosa demana a l’executiu català aclarir per què la convoca.

Granados considera que la legislatura està “esgotada” però que ells sempre assisteixen als espais en què són convocats i ha recordat que aquesta taula de diàleg entre partits la van proposar els socialistes.

Així mateix, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que, més enllà de convocar els partits, tingui la voluntat de mirar a la part catalana no independentista “que no mira mai i no reconeix”, perquè, si no ho fa, creu que no es podrà avançar.

Et pot interessar  TriasxBCN descarta definitivament entrar al govern municipal de Barcelona

Preguntada per l’informe d’Amnistia Internacional que critica la sentència de l’1-O, ha assenyalat que és “simplement una opinió més”, però que la sentència del Tribunal Suprem cal acatar-la perquè Espanya és un estat de dret.

Sobre la sentència dels ERO que condemna els expresidents andalusos del PSOE Manuel Chavez i José Antonio Griñán, Granados ha assegurat que no ha pogut llegir encara la decisió i ha expressat el seu respecte a les decisions judicials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut