Dimarts, 19 d'octubre de 2021 - Edició 1181
La República

El Gobierno pacta amb el PP la renovació dels òrgans constitucionals excepte el Poder Judicial

El Gobierno “més progressista” ha acceptat la petició de Casado de deixar fora el Consell General del Poder Judicial, tot i que fa 3 anys que té el mandat caducat

Redacció
Redacció 14/10/2021
El president del Gobierno, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, reunits a La Moncloa

El Gobierno “més progressista de la història” i el Partit Popular han aconseguit un acord en temps rècord per a la renovació dels òrgans constitucionals que tenien el seu mandat caducat. Queda fora del pacte el més polèmic, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), òrgan que el partit de Casado no ha acceptat que es renovi si no es modifica la fórmula de designació.

Els òrgans que sí que es renovaran són el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades, segons han informat aquest dijous fonts del Gobierno i dels populars.

“Les persones que formaran part d’aquests òrgans en la nova etapa seran de reconegut prestigi i de consens i es donaran a conèixer en els pròxims dies”, informen govern espanyol i PP en un missatge idèntic. Les mateixes fonts informen que la renovació es produirà en plens del Congreso i del Senado que se celebraran previsiblement la setmana del 25 d’octubre.