Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El Gobierno pacta amb el PP la renovació dels òrgans constitucionals excepte el Poder Judicial

|

- Publicitat -

El Gobierno “més progressista de la història” i el Partit Popular han aconseguit un acord en temps rècord per a la renovació dels òrgans constitucionals que tenien el seu mandat caducat. Queda fora del pacte el més polèmic, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), òrgan que el partit de Casado no ha acceptat que es renovi si no es modifica la fórmula de designació.

Els òrgans que sí que es renovaran són el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades, segons han informat aquest dijous fonts del Gobierno i dels populars.

Publicitat

“Les persones que formaran part d’aquests òrgans en la nova etapa seran de reconegut prestigi i de consens i es donaran a conèixer en els pròxims dies”, informen govern espanyol i PP en un missatge idèntic. Les mateixes fonts informen que la renovació es produirà en plens del Congreso i del Senado que se celebraran previsiblement la setmana del 25 d’octubre.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut