Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El fiscal del ‘cas Trapero’ qüestiona “la imparcialitat i la serenitat” dels tribunals catalans per jutjar l’1-O i 20-S

Cuevillas adverteix que la justícia europea pot interpretar que s'ha "creat un tribunal d'excepció" per jutjar la causa a l'Audiència Nacional

|

- Publicitat -

Un dels fiscals del cas Trapero a l’Audiència Nacional, Pedro Rubira, ha qüestionat la “imparcialitat i la serenitat” dels tribunals catalans per assumir la causa contra l’excúpula d’Interior, la intendent Laplana i el major Trapero. Ho ha fet durant la vista de previ pronunciament, on la defensa de l’excúpula d’Interior ha defensat que el tribunal no pot jutjar delictes de rebel·lió i sedició perquè no són delictes contra la forma de govern. Durant la vista pública, els lletrats de Cèsar Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, i de Pere Soler, Pau Ferrer, han exposat aquest argument i han demanat que la causa es remeti a un jutjat d’instrucció de Catalunya o bé a l’Audiència de Barcelona.

Cuevillas ha advertit que si l’Audiència Nacional manté la competència “es produiria un canvi de regles que instàncies europees podrien interpretar com la creació d’un tribunal d’excepció per a un cas concret” i ha dit criticat la fiscalia per creure que actua per “criteris d’oportunitat política”.

Publicitat

Per la seva banda, la lletrada de Trapero i Laplana, Olga Tubau, no s’ha adherit a aquestes tesis i no ha formulat al·legacions. La fiscalia ha mantingut que els fets s’hauran de jutjar a l’Audiència Nacional. L’únic processat que ha assistit a la vista ha estat Pere Soler. El tribunal decidirà en els propers dies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut