Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

El Consell per la República engega en marxa iRe/Pública, una fàbrica d’idees col·lectiva

El fòrum està integrat per professionals de diferents àmbits, com professors, pensadors, comunicadors i emprenedors amb una visió plural del món i del seu futur: Un espai de reflexió i producció de coneixements

Redacció 19/05/2022

La generació d’estudis, idees i coneixement és cabdal per a l’acció del Consell, per aquest motiu, ha impulsat el Pla de Govern del Consell que inclou un Àmbit específic d’Estudis i Coneixement. Bàsicament té dos objectius; d’una banda, dotar d’una fonamentació intel·lectualment robusta de les tesis bàsiques del projecte independentista, que permeti enfortir la seva legitimitat i, de l’altra, disposar de dades més complexes i precises, d’informació actualitzada i del coneixement que calen perquè l’estratègia política del moviment independentista i la presa de decisions es duguin a terme amb una perspectiva la més científica possible.

Per aquest motiu, el Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública, un think tank, en català una fàbrica d’idees. Es tracta d’un fòrum plural que dialoga, delibera i proposa debats i estratègies a llarg termini. Aquest fòrum està integrat per professionals de diferents àmbits, com professors, pensadors, comunicadors i emprenedors amb una visió plural del món i del seu futur.

iRe/Pública és un espai de reflexió i producció de coneixements, la tasca del qual es traduirà en promoure estudis i informes i en organitzar conferències i jornades amb l’objectiu de vincular els debats que provoca la lluita per la sobirania de Catalunya amb els grans debats sobre el futur de la democràcia, el benestar i el lliure pensament. La missió d’aquest fòrum és, per tant, generar pensament estratègic per aconseguir la plena sobirana de Catalunya en forma de República independent.

La direcció del think tank iRe/Pública serà a càrrec de l’historiador i professor Agustí Colomines i amb una secretaria tècnica en mans de l’historiador i productor audiovisual Ricard Domingo. Tal com assegura Colomines en una piulada, l’objectiu és avançar en “l’estat català”.