Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero testifica al Suprem aquest dijous

Va participar en la reunió del 28 de setembre i podrà confirmar si Puigdemont va dir que declararia la independència en cas d'incidents l'1-O

|

- Publicitat -

El comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero obrirà la sessió del judici de l’1-O d’aquest dijous al Tribunal Suprem. Inicialment, havia de declarar com a testimoni aquest dimecres, però la llargada de la declaració del també comissari Ferran López ha provocat el seu ajornament. Molinero és un dels comissaris que va participar en la reunió del 28 de setembre al Palau de la Generalitat entre la cúpula policial dels Mossos i l’expresident Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn. El comissari podrà confirmar si, en la reunió, Puigdemont va afirmar que declararia la independència en cas que es confirmés l’escenari d’incidents que els Mossos van alertar que hi hauria l’1-O. Molinero també va estar present a la reunió a Palau del dia 26.

Cap altre comissari present en aquesta reunió que ha passat pel Suprem ha fet referència a aquesta frase. El major Josep Lluís Trapero, per exemple, no s’hi va referir, tot i que va explicar la reunió a partir d’una pregunta genèrica plantejada pel mateix president del tribunal, Manuel Marchena.

Publicitat

Investigat a Cornellà

Molinero, actualment a càrrec de la comissaria general de Mobilitat, serà el cinquè membre de la Prefectura del cos durant la tardor del 2017 que declararà com a testimoni davant del Suprem. Abans ja han passat el major Trapero i els comissaris Ferran López, Manuel Castellví i Emili Quevedo.

Com els altres, es preveu que respongui a totes les preguntes tot i estar investigat, en el seu cas per un jutjat d’instrucció de Cornellà de Llobregat. El jutge va obrir d’ofici unes diligències d’investigació contra el major Trapero i fins a set alts comandaments més, perquè entén que les pautes d’actuació que va dissenyar la policia catalana estaven “directament encaminades a no impedir la votació i sí a impedir que un agent del cos pogués intentar donar compliment a les resolucions judicials dictades”.

Et pot interessar  Votants de l'1-O agredits a Lleida porten Espanya davant el TEDH amb una demanda col·lectiva

27 agents guàrdies civils més

A més de la declaració de Molinero, per a la sessió d’aquest dijous està prevista la declaració de 27 agents de la Guàrdia Civil més. Entre d’altres, declararan com a testimonis agents que van actuar l’1-O a Dosrius, Fonollosa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Esteve Sesrovires, Sant Carles de la Ràpita, Vilabella, Montroig de Camp, Garrigàs i Esponellà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut