Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Díaz diu sobre el ‘Catalangate’: “No s’ha de tenir por de donar explicacions”, mentre que el Gobierno encara no n’ha donat

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del Gobierno, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest divendres que el suposat cas d’espionatge a líders independentistes és d’”enorme gravetat” i que el govern espanyol està treballant amb “rigor i serietat” al voltant d’aquesta qüestió. Des de la planta d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, Díaz ha deixat clar que davant uns fets tant greus “no s’ha de tenir cap por de donar tot tipus d’explicacions” i que en breu la ministra de Defensa compareixerà amb aquest objectiu. Sobre les paraules del president Aragonès assegurant que l’estabilitat del govern espanyol està compromesa, Díaz li ha recordat que és en els moments “complexos” quan el diàleg “ha de ser més fort que mai”.

Després de visitar la planta d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda acompanyada del president de la multinacional a Espanya, Leopoldo Maestu, la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha deixat clar en diverses ocasions que la democràcia espanyola es troba davant un cas, en referència al ‘Catalangate’, d’enorme gravetat.

Publicitat

Díaz ha recordat que, tot i que les informacions apunten que s’haurien espiat telèfons de diversos presidents de la Generalitat i altres líders independentistes, el cas seria igualment greu encara que només s’hagués produït un sol cas. “No li vull treure cap importància a la qüestió”, ha afegit.

La vicepresidenta ha destacat que el govern espanyol està treballant amb “rigor i serietat” per esclarir el cas i donar totes les explicacions que calguin. En aquest sentit, ha recordat que la ministra de Treball, Margarita Robles, compareixerà en breu.

Sobre el fet que el cas pogués posar en perill l’estabilitat del govern espanyol, com ha reconegut el president de la Generalitat, Díaz ha apuntat que, com ella, Pere Aragonès sap que en moments difícils és quan el diàleg és més important i que, per tant, la taula de diàleg entre ambdós governs “té més sentit que mai”. “Avui més que mai cal diàleg i diàleg”, ha reblat.

Visita de Sánchez a Kíiv

Sobre la visita del president espanyol, Pedro Sánchez, a Kíiv per reunir-se amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, Díaz ha destacat que representa el “compromís” de l’Estat amb una guerra “injusta i greu” a les portes d’Europa. Tot i apel·lar ”a la diplomàcia i a la pau” com a vies per resoldre tots els conflictes, la vicepresidenta ha recordat que la invasió russa és totalment “il·legítima” i ha vulnerat el dret internacional i que Espanya “defensa” el dret d’Ucraïna a defensar-se.

Sobre el nou enviament d’armes promès per Sánchez a Zelenski, Díaz ha recordat que Espanya està ajudant a Ucraïna amb “tot allò que pot”

Visita a la planta d’Alstom

Després de visitar la planta de Santa Perpètua, Díaz ha posat Alstom com a exemple del tipus d’empresa que l’economia espanyola necessita. Aquí, ha recordat que aposta per les bones pràctiques i la qualitat de l’ocupació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut