Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Díaz amb hipocresia: “Cal depurar de manera àgil i efectiva les responsabilitats per Pegasus”

Davant dels fets, Podem també es manifesta: “La informació revelada pel ministre de Presidència mostra una bretxa profunda en la seguretat de l’Estat”

Agències 02/05/2022
Yolanda Díaz en roda de premsa a la planta d'Alstom | ACN

La vicepresidenta segona del Gobierno i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha considerat “vital” que la investigació sobre l’espionatge amb el programa Pegasus arribi “fins al final” i ha demanat que es “depurin de manera àgil i efectiva responsabilitats”. “La ciutadania mereix respostes”, ha dit. En una piulada a Twitter després de saber-se que el telèfon del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la ministra de Defensa, Margarita Robles, han estat infectats amb aquest programari d’espionatge, Díaz ha volgut mostrar la seva solidaritat amb les persones espiades i ha dit que per a ella és “obligació” de l’executiu “garantir la seguretat”.

De la mateixa manera, la ministra de Drets Socials i secretària general de Podem, Ione Belarra, ha criticat la “bretxa” en la seguretat de l’estat que diu que suposen aquests espionatges. “La informació revelada mostra una profunda bretxa en la seguretat de l’Estat. Vingui d’on vingui, l’error és inassumible. És imprescindible depurar responsabilitats”, ha sentenciat a Twitter, tot afegint que creu que “està en joc la democràcia i la confiança de la ciutadania”.