Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Diana Riba: “El Raül tenia clar que no marxava a l’exili”

El pres polític Raül Romeva, conseller legítim, ha publicat un llibre on narra les vivències des del govern fins a la presó. Sota el títol ‘Esperança i llibertat’, Romeva explica […]

Redacció 22/01/2019

El pres polític Raül Romeva, conseller legítim, ha publicat un llibre on narra les vivències des del govern fins a la presó. Sota el títol ‘Esperança i llibertat’, Romeva explica com va viure l’empresonament i els pensaments des de la cel·la. Diana Riba, que farà tàndem amb Junqueras a les eleccions europees i és la companya de Romeva, assegura que “al llibre hi ha més paraules escites que les que ens hem dit en deu mesos”. A més, la republicana ha reblat que el conseller, un cop va conèixer la situació de repressió “va tenir clar que no marxava” i li va dir “Diana, zero retrets”.

Els presos polítics passen els seus últims dies a Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric. Se’ls emporten a Madrid per celebrar el judici que marcarà la història de Catalunya. Riba ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3 que “l’esperança és l’absolució” mentre que demana mobilització pacífica. La número dos de les llistes europees ha afirmat que la situació per a les famílies durant el judici “serà complicada” per gestionar les visites i l’assistència a la Sala del judici.