Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cuixart: “Mai renunciarem a desobeir tantes lleis injustes com ens siguin imposades”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat aquest diumenge la desobediència civil davant les situacions que es considerin injustes i ha avisat: “Mai renunciarem a desobeir tantes lleis injustes com ens siguin imposades”. Ho ha dit a través d’una carta dirigida als socis de l’entitat que s’ha llegit en un acte d’Òmnium Cultural, en la qual han estat les seves primeres paraules des que el judici de l’1-O en el Tribunal Suprem va quedar vist per a sentència.

Cuixart ha reivindicat l’1-O i ha insistit en defensar com van actuar els líders independentistes com ell: “Convençut que ho tornarem a fer. Que tot això només té sentit si ho fem junts”. El líder ha apel·lat a la unitat de la societat catalana i ha assegurat que el projecte polític que defensa no deixarà a ningú pel camí: “Seguirem sent, des de la diversitat, un sol poble”.

Publicitat

El text del president d’Òmnium Cultural també ha fet referència a l’acolliment de refugiats, ha criticat la violència masclista i ha defensat “que la cultura ho inundi tot”. La carta s’ha llegit en el festival ‘Cultura contra la Repressió’, que organitza Òmnium Cultural a Santa Perpètua de la Mogoda (Barcelona), la ciutat natal de Cuixart.

El festival, que se celebra al Parc de la Ribera de la localitat, ha començat aquest diumenge a les 11 hores, s’allargarà fins a les 20 hores i actuaran 40 artistes de diferents disciplines, com per exemple Gossos, Oques Grasses, Maria del Mar Bonet i Cesk Freixas

 

Et pot interessar  Òmnium celebra l’amnistia com “una conquesta” a l’Estat però no renuncia a l'autodeterminació i la llibertat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut