Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cuixart compara la situació dels presos independentistes amb la de reclusos a Turquia, a l’Iran i a la Xina

En una entrevista a 'L'Indépendant', el president d'Òmnium Cultural reitera que està empresonat "per motius polítics"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners, ha dit en una entrevista al diari L’Indépendant que la situació que viu ell i la resta de polítics independentistes reclosos és “comparable amb la de l’activista Osman Kavala a Turquia, o d’altres a l’Iran o la Xina”. Cuixart ha explicat que “els nous companys detinguts” són “presos per motius polítics” i ha reiterat que “no hi ha una situació similar a Europa”. Igualment, s’ha referit al registre de la conselleria d’Economia del 20 de setembre de 2017 i ha explicat que quan va pujar a un cotxe de la Guàrdia Civil juntament amb l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, ho va fer per desconvocar la mobilització i apel·lar a la calma. “El que lamento”, ha afirmat, “és que cap canal espanyol subtitulés les nostres paraules”.

Així mateix, Cuixart ha afirmat que el moviment independentista ha sigut “la revolta popular i pacífica més important dels últims 50 anys a Europa”, en declaracions a aquest mitjà en francès de la Catalunya Nord . Precisament, també s’ha referit al suport rebut en aquesta regió. tot recordant que “amb la Catalunya del Nord formem els Països Catalans” i per aquesta raó “és lògic que la gent s’identifiqui amb més facilitat que en altres llocs”. “Estic molt agraït pels nombrosos alcaldes que ens han donat suport”, ha afegit.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut