Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ciudadanos denuncia “irregularitats” en el finançament de la campanya de l’1-O

|

- Publicitat -

Ciudadanos pretén trobar irregularitats en els comptes d’ERC i JxCat retrocedint a l’època de la campanya del referèndum. Si bé el Gobierno espanyol ha assegurat en reiterades ocasions que no es va gastar “ni un euro públic”, la formació espanyolista no s’aturarà fins que el Parlament denunciï els grups independentistes per finançar la campanya a través de les seves pròpies subvencions, així ho han demanat en una proposta de resolució.

Segons avança el digital ‘El Món’, el document es titula “Sobre l’ús indegut de diner públic destinat a l’activitat dels grups parlamentaris per sufragar despeses del referèndum il·legal del Primer d’Octubre”. L’objectiu del grup nacionalista és que la Sindicatura de Comptes investigui les subvencions dels partits que van formar part de la coalició de JxSí l’any 2015. Ciudadanos vol saber si es van pagar les despeses de la campannya del referèndum de fa dos anys amb fons dels propis partits.

Publicitat

El grup d’Albert Rivera considera que “les asignacions públiques que reben els grups s’han utilitzat amb fins il·legals i diferents als que estableix la legislació”, segons avança el digital. De fet, asseguren que tenen indicis que l’acte de presentació de la llei del Referèndum del 4 de juliol del 2017 al TNC es va pagar “a través de les subvencions” i es basen en una declaració d’un testimoni relacionat amb l’empresa ‘Artyplan’ en el judici de l’1-O, que va assegurar que algunes tasques encomanades les haurien facturat als partits polítics.

Et pot interessar  Junts critica l'"intercanvi de cromos" amb els pressupostos i acusa el PSC de ser "còmplice del desori del Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut