Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cs contraataca: Presentarà una reforma de llei per impulsar un programa trilingüe a les escoles

|

- Publicitat -

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha avançat que Cs presentarà “en els pròxims dies” una proposició de reforma de llei per implantar un “programa trilingüe”: català, castellà i anglès. La proposta també inclourà un “programa de capacitació intensiva en llengua anglesa per als docents” per poder dur a terme el programa trilingüe a les escoles. Pel que fa al cas Pegasus que afceta independentistes i la Moncloa, Martín Blanco ha assegurat que “no es pot parlar d’un ‘Catalangate’ perquè el suposat espionatge afecta personalitzats de tot el món. “El suposat espionatge a alguns líders de la causa separatista podria ser en tot cas una gota d’aigua en un oceà”, ha dit.

El portaveu de Cs, en roda de premsa al Parlament, ha defensat la proposta lingüística del seu grup i ha assegurat que la reforma de JxCat, ERC, comuns i PSC pretén “seguir consolidant un sistema injust i d’immersió forçosa en català”. La reforma que presentarà Cs exposa fixar per llei uns percentatges del 25% de les classes en català, un 25% en castellà, un 25% en anglès i un altre 25% “a discreció dels centres en funció de les realitats socioculturals de les diferents àrees de Catalunya”, segons ha explicat.

Publicitat

Martín Blanco ha afirmat que la proposició de llei també inclourà un “programa de capacitació per al professorat en llengua anglesa”. “És fonamental si es vol establir un sistema veritablement trilingüe que el professorat en llengua anglesa tingui les eines aportades des dels poders públics per poder exercir la funció docent en llengua anglesa”, ha afegit.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat

Espionatge a independentistes i a la Moncloa

D’altra banda, Martín Blanco, ha titllat de “delirant” les informacions d’espionatge contra el president del Gobierno, Pedro Sánchez, i la ministra de defensa, Margarita Robles, i ha afegit que “o hi ha hagut una negligència enorme per part del govern que té l’obligació de garantir la seguretat de tots els ciutadans i també de les comunicacions del president del govern o estem davant d’un atac que res té a veure amb la militància en un determinat moviment polític”. “El senyor Torra i el senyor Costa tenen tot el dret a recórrer a la justícia”, ha afegit després que l’expresident de la Generalitat i l’exvicepresident del Parlament hagin anunciat que presentaran una denúncia contra Pedro Sánchez

Publicitat

Opinió

Minut a Minut