Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

Cs continua la seva croada contra el català i diu que les quotes amenacen “la llibertat empresarial”

Tot i l’insuficient percentatge fixat, Carrizosa no ha perdut l’ocasió per demostrar la seva catalanofòbia

Agències 30/11/2021
El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa; de la secretària general de Cs, Marina Bravo, entre altres membres del partit, atenen els mitjans de comunicació a l'Hospitalet de l'Infant. Imatge del 30 de novembre del 2021

El president de Ciudadanos (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, ha considerat que és “inadmissible” les quotes establertes en la llei de l’audiovisual aprovada aquest dimarts pel consell de ministres que fixen un 6% de català a les produccions i doblatges. Un acord insuficient per la tasca pendent de normalitzar el català, però que per Carrizosa suposa un atac a “la llibertat empresarial” i considera impròpia “de governs actuals i democràtics”.

Davant d’això, ha reclamat al Govern que compleixi amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ratificada pel Supremo, que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà. La formació també ha assegurat que votaran en contra el nou decret de les renovables que s’ha d’aprovar aquest dimecres, ja que, apunten, posa traves a la transició energètica i crea inseguretat jurídica.