Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Costa parla sobre els indults i com podrien afectar el full de ruta independentista

El vicepresident primer del Parlament ha comentat els diferents punts de vista independentistes i com els indults podrien afectar en el full de ruta. Costa ha mostrat el seu desig de seguir lluitant perquè Catalunya sigui un estat independent

Redacció
Redacció 24/08/2021
Pla mitjà del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en roda de premsa. 6 d'octubre del 2020

Josep Costa, el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, ha fet una piulada en què comenta els diferents punts de vista de l’independentisme. Concretament, Costa ha fet referència als indults dels presos polítics i sobre com podria afectar el procés.

D’aquesta manera, ha explicat que, segons el seu parer, li sembla “molt bé” que alguns, a canvi dels “indults” hagin renunciat a optar per la independència “durant una temporada”. És a dir, està parlant que podria haver-hi hagut un pacte tàcit, segons el qual, a canvi d’haver aconseguit l’alliberament dels presos polítics, hi hagi hagut un relaxament en l’estratègia per a la independència de Catalunya.

Malgrat això, Costa explica que no és contrari a aquesta renúncia personal, sempre que “no la vulguin imposar als altres”. Per tant, ha afirmat que considera adequat que una part de l’independentisme no opti per certes vies cap a la independència, però demana que provin d’imposar-les als altres.

Així, deixa un cert marge per a la interpretació personal, sobre quina és la posició de Costa pel que fa a la unilateralitat com a mètode per a la independència. En una declaració amb determinació ha afirmat que “nosaltres, si us sembla, seguirem lluitant per totes les vies legítimes”.