Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Costa parla sobre els indults i com podrien afectar el full de ruta independentista

|

- Publicitat -

Josep Costa, el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, ha fet una piulada en què comenta els diferents punts de vista de l’independentisme. Concretament, Costa ha fet referència als indults dels presos polítics i sobre com podria afectar el procés.

D’aquesta manera, ha explicat que, segons el seu parer, li sembla “molt bé” que alguns, a canvi dels “indults” hagin renunciat a optar per la independència “durant una temporada”. És a dir, està parlant que podria haver-hi hagut un pacte tàcit, segons el qual, a canvi d’haver aconseguit l’alliberament dels presos polítics, hi hagi hagut un relaxament en l’estratègia per a la independència de Catalunya.

Publicitat

Malgrat això, Costa explica que no és contrari a aquesta renúncia personal, sempre que “no la vulguin imposar als altres”. Per tant, ha afirmat que considera adequat que una part de l’independentisme no opti per certes vies cap a la independència, però demana que provin d’imposar-les als altres.

Així, deixa un cert marge per a la interpretació personal, sobre quina és la posició de Costa pel que fa a la unilateralitat com a mètode per a la independència. En una declaració amb determinació ha afirmat que “nosaltres, si us sembla, seguirem lluitant per totes les vies legítimes”.

Et pot interessar  2 Blocs: Republicans contra Involucionistes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut