Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Convoquen una concentració de suport a la professora represaliada per parlar català a la comissaria de Terrassa

Plataforma per la Llengua i la Traca Coordinadora Antirepressiva volen denunciar la discriminació que pateix la llengua catalana i mostrar suport a la docent afectada

Carme Garau 01/02/2023
Imatge d'arxiu d'un Policía Nacional

Plataforma per la Llengua i el col·lectiu la Traca Coordinadora Antirepressiva de Terrassa han impulsat una campanya en solidaritat amb la professora de català que va ser vexada i denunciada per parlar en català a la comissaria de Terrassa.

Així mateix, les entitats volen denunciar la discriminació que pateix la llengua catalana i els seus parlants. “Les administracions de l’Estat no estan garantint el dret dels catalans de parlar la nostra llengua”, adverteixen. En el cas concret de la professora, constaten que va ser humiliada per adreçar-se en català als agents de policia, vulnerant els seus drets lingüístics i en contra de la llei catalana i de l’estatal. Per acabar-ho d’adobar, a banda de partir la discriminació lingüística, també va ser denunciada amb l’excusa de la llei mordassa.

Les dues entitats fan una crida a participar en l’assemblea oberta que tindrà lloc dijous 2 de febrer al local de l’ANC per tal d’enfocar com responen a aquests fets. De moment, ja han convocat una concentració per denunciar els fets aquest divendres 3 de febrer davant les portes de la comissaria de la policia nacional de Terrasa.