Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Colau fa una crida a la unitat per a Ucraïna: “Seria una irresponsabilitat generar divisions dins del Gobierno”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, alerta que seria una “irresponsabilitat” generar divisions dins del govern espanyol per l’acció a Ucraïna. En declaracions a RAC1, ha demanat que els “matisos” entre PSOE i Unides Podem sobre temes com l’enviament d’armes es debatin en privat i “sense generar soroll”. Ha dit que el contrari només beneficiarà la dreta i l’extrema dreta. Ha dit que el govern espanyol “no està en perill” i ha expressat tot el suport a la vicepresidenta Yolanda Díaz, de qui ha dit que va fer unes declaracions responsables i sensates. Colau ha reconegut tenir “contradiccions” sobre aquesta qüestió però ha insistit que enviar armes no és comparable amb entrar en guerra.

Colau ha afirmat que les diferències que hi puguin haver entre els socis de la coalició s’han de debatre “en el lloc oportú” i ha fet una crida a “ser responsables”.

Publicitat

En el seu cas, ha reconegut els dubtes sobre què fer però ha afegit que entén que en una situació “límit” es pugui plantejar oferir aquesta ajuda, en form d’armes en aquest cas, però apostant sempre per la via diplomàtica en primer terme.

D’altra banda, ha explicat que han demanat al Port de Barcelona si farà alguna acció davant el fet que hi podrien haver 3 o 4 iots d’oligarques russos. L’alcaldessa ha afirmat que el consistori no té competències al respecte però ha valorat que s’haurien de “requisar” si es demostra que pertanyen a alguns dels oligarques que donen suport a Putin i que estan reconeguts en les llistes internacionals.

Insisteix en les crítiques contra Agbar

Colau ha insistit que no dimitirà per la denúncia contra ella per suposades irregularitats en la concessió de subvencions a diferents entitats i per la qual va declarar davant del jutge divendres passat. Com ja va fer llavors, ha insinuat que darrera hi podria haver Agbar, l’empresa “més bel·ligerant” que ha conegut contra els intents del govern municipal d’obrir debat sobre la gestió pública de l’aigua. “No puc acusar”, ha afirmat Colau, que ha insistit que es limita a relatar els fets i les “casualitats” que han anat trobant.

Amb tot, ha defensat que no està investigada per corrupció i que no hi ha res que estigui “malament” en la concessió de les subvencions. Sobre això, ha remarcat que ella no ha participat dels processos.

Sobre si es tornarà a presentar a les eleccions municipals del 2023, ha repetit que la decisió no està presa i que serà “a partir del maig” quan es prengui.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut