Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ciudadanos exigirà l’aplicació del 155 a Catalunya per arribar a pactes autonòmics i municipals amb el PSOE

|

- Publicitat -

Ciudadanos exigirà als partits que necessitin el seu suport per a governar en comunitats autonòmics i ajuntaments que es comprometin amb l’aplicació del 155 de la Constitució. Així consta en el document aprovat pel Comitè Executiu de Cs, que marca les línies de negociació en els diferents territoris després de les eleccion municipals i atonòmiques del passat 26 de maig. A més, els membres de l’Executiu han acordat per unanimitat que el soci preferent per a negociar sigui el PP, excloent Vox de qualsevol acord i que es pugui pactar amb el PSOE “de manera excepcional”.

Tot i això, per pactar amb un candidat socialista, el PSC haurà d’assumir les condicions programàtiques que plantegen els nacionalistes que, en opinió del seu secretari general, José Manuel Villegas, “en molts punts són contràries” a les polítiques aplicades pel PSOE de Pedro Sánchez. Per exemple, el primer punt del document diu que els partits firmants de l’acord es comprometin a “defensar la unitat d’espanya i l’Estat de les Autonomies” i que contemplin “la utilització de tots els instruments” de l’Estat democràtic de dret “per a fer front al separatisme i a qualsevol amenaça cap a la Constitució.”

Publicitat

Això inclou afegeix el text, “l’aplicació del 155 a Catalunya en el cas que la Generalitast segueixi sense acatar l’ordre constitucional.”

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut