Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Catalunya “tornarà a tenir un dèficit d’inversió” de l’Estat: Es calcula una execució al voltant del 39%

“Té sentit que un motor de l’Estat com Catalunya sistemàticament se’l sotmeti a un dèficit fiscal d’inversions?”, s’ha preguntat Jaume Giró, després de conèixer el projecte dels PGE per a l’any que ve presentats ahir pel govern espanyol

Agències 07/10/2022

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha lamentat aquest divendres que Catalunya “tornarà a tenir un dèficit d’inversions” de l’Estat després de conèixer el projecte dels PGE per a l’any que ve presentats ahir pel govern espanyol. “Té sentit que un motor de l’Estat com Catalunya sistemàticament se’l sotmeti a un dèficit fiscal d’inversions?”, s’ha preguntat el conseller en una entrevista a TV3. “Quan passa un any pot ser casualitat, dos potser també, quan passa 25 anys no”, ha continuat. Amb tot, Giró ha calculat que el grau d’execució de les inversions territorialitzables serà del 39%. D’altra banda, el conseller va proposar que el mínim exempt en l’impost de patrimoni s’elevi als 700.000 euros i deflactar l’IRPF.

En una entrevista a TV3, Giró ha recordat que el govern espanyol va donar a conèixer ahir les inversions territorialitzables, que estima que són la meitat del total, però que de la resta, amb dotacions previstes per a Defensa, Interior, Ciència i Digitalització, no es concreta on s’aplicaran. “No es diu on aniran, bàsicament aniran a Madrid”, ha advertit. “Hi ha una meitat que ens prometen un 17% i veurem quan vindrà i hi ha una altra meitat que no ens diuen ni què tocarà, probablement molt poc”, ha insistit.