Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Catalunya torna a entrar a la zona vermella de contagis al mapa de la UE sobre la covid-19

|

- Publicitat -

Catalunya ha tornat a entrar a la zona vermella de contagis per covid-19 al mapa de la Unió Europea pel repunt de casos de l’última setmana, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicades aquest dijous. A principis de mes el territori català va baixar dels 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies i va passar a ser zona taronja. Va recaure una setmana i ara feia dues setmanes que es mantenia fora de la zona de perill. La situació ha empitjorat a altres parts de l’estat espanyol, com al País Valencià, que ha passat de ser zona verda a vermella en només una setmana. L’Aragó i Múrcia també s’han tenyit de vermell.

A la resta de la Unió Europea també hi ha senyals de rebrot, sobretot a Portugal que té tot el territori en vermell. França i Grècia han passat de la zona verda a la taronja, igual que el sud d’Itàlia. Alemanya i els països de l’est es mantenen en verd.

Publicitat

L’Organització Mundial de la Salut ha alertat aquest dijous d’un repunt de contagis a Europa i del risc d’una nova onada de la pandèmia aquest estiu. Després de dos mesos i mig d’una caiguda sostinguda de les infeccions, aquesta setmana la regió europea ha registrat un augment del 10% en els casos de covid-19. El director per Europa de l’OMS, Hans Kluge, atribueix el rebrot a la “creixent interacció social”, la reactivació dels viatges i l’aixecament de restriccions. També veu amb preocupació la propagació de la variant Delta que ja està provocant “un augment d’hospitalitzacions i morts. “Aquesta variant serà la dominant a Europa a l’agost”, ha assegurat Kluge aquest dijous.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut