Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

‘Catalan Food’, el projecte amb què es promociona la gastronomia catalana al Marroc, l’Orient Mitjà i els EUA

El pa amb tomàquet ha estat el primer “plat icònic” de la gastronomia catalana presentat internacionalment en el marc de la iniciativa ‘Catalan Food’

Maria Garcia 29/11/2022
Foto: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La gastronomia catalana és rica en productes propis, gustos i olors, i aquesta setmana ha començat a viatjar a diferents parts del món per tal de mostrar tota la seva diversitat. El projecte ‘Catalan Food‘, una iniciativa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, promocionarà els productes més típics i tradicionals de la gastronomia catalana a llocs tan diferents com el Magreb (Tunísia i Marroc), l’Orient Mitjà (Oman) i Amèrica del Nord (Estats Units d’Amèrica).

La iniciativa busca promoure empreses catalanes d’aliments i begudes als països esmentats, col·laborant també amb les delegacions del Govern al Nord d’Àfrica i als EUA, a la vegada que es vol fomentar la cultura gastronòmica catalana. Per a fer-ho, entre el 28 de novembre i el 14 de desembre, diversos xefs catalans de renom viatjaran als països en qüestió per a presentar i degustar els productes catalans davant un públic professional especialitzat, que són distribuïdors, restaurants i botigues especialitzades.

Així, el projecte ‘Catalan Food’ pretén crear connexions comercials entre les empreses participants i el públic especialitzat, així com consolidar la marca agroalimentària de Catalunya per tal d’incrementar el valor percebut dels productes catalans.

El viatge inaugural d’aquesta iniciativa va protagonitzar-lo el cuiner reconegut amb una estrella Michelin Rafael Múria, que va volar fins a Tunísia i el Marroc. Allà, com no podia ser d’altra manera, va presentar el pa amb tomàquet com a ambaixador gastronòmic català. Altres productes que es presentaran són cafè, dolços, embotits Halal, vins i caves, oli d’oliva, melmelades i sucs.

En el segon viatge previst, tindran un gran pes les especialitats nadalenques catalanes, com són els torrons, el cava, els bombons i les xocolates, que es presentaran i degustaran a Nova York (EUA).

La tercera i última parada, que serà a Masqat (Oman, Orient Mitjà), mostrarà cafès i infusions, postres de fruita, anxoves, oli d’oliva, conserves vegetals, galetes, embotits Halal, xocolates i bombons, dolços i hortalisses, entre d’altres.