Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Casado segueix a la seva bombolla i insisteix que “Torra no és president”

El PP només pensa en portar als tribunals a Sánchez i Torra si es reuneixen

Avatar
Agències 29/01/2020
El president del PP, Pablo Casado, ha insistit que Quim Torra “ja no és president de la Generalitat” i ha afirmat que “qualsevol resolució que prengui no tindrà valor jurídic”. Segons Casado, uns pressupostos impulsats per un Govern encapçalat per Torra no tindran “valor jurídic” i ha opinat que la Mesa del Parlament hauria de convocar una sessió d’investidura per nomenar un nou president. En una atenció als mitjans aquest dimecres, Casado ha confirmat que el PP es querellarà contra Torra per “usurpació de funcions” i ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a fer-lo “complir la llei”. “Té tots els mecanismes administratius per fer-ho i si no té un mecanisme constitucional que es pot aplicar també, enviant-li un requeriment”, ha dit.

Casado ha argumentat que Sánchez no es pot reunir amb Torra pel fet que el líder del PP considera que “ja no és president de la Generalitat” i ha avisat que valoraran prendre les “mesures oportunes” contra Sánchez si no actua contra ell.

A més, el president dels populars ha dit que el PPC demanarà a la Mesa del Parlament que convoqui una sessió d’investidura i que el PP es dirigirà al govern espanyol perquè actuï.