Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Casado diu que Sánchez vol eliminar la inviolabilitat del Rei per “acontentar els independentistes”

El líder popular assegura que el "problema" no és el monarca, sinó "la impunitat amb que els partits independentistes i els de Podem estan atacant les institucions”

|

- Publicitat -

ACN Madrid .- El líder del PP, Pablo Casado, ha retret aquest dimarts al president espanyol, Pedro Sánchez, la seva proposta d’eliminar la inviolabilitat del Rei de la Constitució en una hipotètica reforma de la Carta Magna. Segons Casado, Sánchez “s’equivoca” intentant “acontentar els independentistes en ple desafiament a la unitat d’Espanya”. “Si calgués parlar d’algun pacte per enfortir Espanya seria precisament en contra de l’independentisme, a favor de les institucions –i la Corona és la primera- i a favor de la unitat d’Espanya”, ha dit Casado, que ha criticat que el PSOE votés a favor de la despenalització dels ultratges a la Corona i contra la proposta Llei de símbols del PP. “S’equivoca si creu que el problema d’Espanya és la inviolabilitat del Rei, quan el problema és la impunitat amb que els partits independentistes i els de Podem estan atacant les institucions”, ha dit.

Casado ha fet aquestes manifestacions en el marc d’un acte de commemoració del 40è aniversari de la Constitució, on ha recordat que el seu partit no està a favor que es despenalitzin els ultratges a la Corona i sí de prohibir els indults als penats per rebel·lió i sedició, de tipificar al Codi Penal el delicte de convocatòria il·legal de referèndum, i d’aplicar de nou l’article 155 “per recuperar la llei i la convivència a Catalunya”. El PP, ha dit, és el “dic de contenció de l’independentisme”.

Publicitat

En aquest marc, ha demanat novament al president de govern espanyol, Pedro Sánchez, que “convoqui d’immediat eleccions generals” perquè els resultats electorals a Andalusia demostren que no té una base social que el sustenti. Segons Casado, Sánchez té a les seves mans evitar una “agonia” un cop constatat que “no té projectes, ni suport ni capacitat per governar”. El líder del PP també ha demanat “responsabilitat” a les formacions andaluses –en especial a Cs- perquè donin suport a la investidura de Juanma Moreno “per no sotmetre Andalusia a més inestabilitat política”.

Et pot interessar  Els investigats per protestar contra Felip VI a Caldes demanaran acollir-se a la llei d'amnistia si no s'arxiva el cas
Publicitat

Opinió

Minut a Minut