Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Casado “respecta” que Cs vulgui anar en solitari el 14-F: “El PP no ha pres aquesta decisió perquè no estan convocades”

|

- Publicitat -

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest divendres que “respecta” la posició que ha adoptat la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, de concórrer en solitari a les eleccions catalanes, però ha assegurat que el seu partit no ha pres “aquesta decisió” perquè encara no s’han convocat els comicis que es preveuen el pròxim 14 de febrer. Arrimadas va confirmar públicament aquest dijous, després del Comitè Permanent del seu partit, que Cs es presentarà en solitari a les catalanes en vista del rebuig del PSC i el PP a conformar una candidatura d’unitat constitucionalista.

Tot i que era el que aquestes setmanes apuntaven veus del PP i Cs, l’anunci d’Arrimadas el va precipitar les declaracions que unes hores abans havia fet Pablo Casado en una entrevista radiofònica a la Cadena Cope i que van crear malestar dins el partit taronja. En concret, el líder del PP va dir que, després del ‘no’ que la formació taronja i Vox van donar fa un any a Espanya Suma en les generals, el seu partit ara es troba en “una altra etapa” que passa per unir els seus votants al voltant del PP, l'”única alternativa” a Pedro Sánchez.

Publicitat

RESPECTA LA DECISIÓ QUE HA PRES CIUTADANS EN ELS PGE
Casado ha assegurat que també “respecta” la posició de Ciutadans en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) i ha recalcat que Pedro Sánchez és el “únic responsable” d’haver triat els “socis radicals d’ERC i Bildu”: “No és Cs el que s’ha equivocat allargant la mà sinó que és Sánchez qui s’equivoca a l’hora de triar uns socis que crec que no aporten gaire al futur d’Espanya i a les necessitats que tenim ara”, ha manifestat.

En aquest punt, ha recordat que en el seu moment el PP també va oferir a Sánchez negociar els comptes públics però el president del Govern espanyol “va decidir qui eren els seus socis”, una cosa que no “sorprèn” perquè són els mateixos pels quals es va decantar en la moció de censura contra Mariano Rajoy, en la investidura i ara en els PGE.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut