Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Casado, nostàlgic del 155, insta el Gobierno a anar “fins a les últimes circumstàncies” amb Catalunya

Així s’ha expressat sobre la sentència del 25% de classes en castellà que el Supremo va dictar a Catalunya

Agències 09/12/2021
El president del PP, Pablo Casado, en una taula rodona a Barcelona. Imatge del 31 d'agost de 2021

El líder del PP, Pablo Casado, ha tornat a demanar aquest dimecres que la Generalitat compleixi la sentència del Tribunal Supremo que obliga a fer un 25% de classes en castellà a les escoles. Ho ha dit des d’Uruguai, on s’ha preguntat com és possible que un nen no es pugui escolaritzar en castellà en una part d’Espanya, si és una llengua que parlen 500 milions de persones. Per això, ha demanat “fermesa” al Gobierno per “exigir” el compliment de la sentència i “complir la seva obligació”. Si la Generalitat “es declara en rebel·lia”, el líder popular s’ha posat a disposició del Gobierno per “arribar a les últimes circumstàncies”.

Casado també ha criticat que es vulguin emetre dibuixos animats a Navarra en la llengua “d’una altra comunitat autònoma, l’euskera”, o que “s’exigeixi a Netflix o HBO que emetin no se sap quins continguts en català”.

En la seva gira per Sud-amèrica, Casado s’ha reunit aquest dimecres amb el president de l’Uruguai, Luis Lacalle, a qui li ha traslladat els cinc principis que vol impulsar l’anomenada Aliança per la Llibertat. Des de la dreta política es vol impulsar la democràcia, l’estat de dret, el lliure mercat, el benestar i la seguretat davant de països com Veneçuela, Cuba o Nicaragua. Per això, també ha proposat que països com Xile, l’Argentina o l’Uruguai signin tractats militars amb l’OTAN.