Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Carrizosa embogeix i insisteix que el tracte als presos polítics ha estat per “tenir amics a Justícia”

El líder de Cs a Catalunya perd els papers en una entrevista a TV3: “El tercer grau dels presos ni de conya el pot tenir cap altre pres”

Avatar
Agències 29/07/2020
Primer pla de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, el 22 de juliol del 2020. Horitzontal.

El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha afirmat que els presos independentistes tenien un grau que “ni de conya” pot tenir cap altre pres “si no té amics a l’administració de Justícia”. El cap de l’oposició a la cambra catalana ho ha dit a TV3 on no ha entrat a valorar la suspensió judicial del tercer grau, però sí ha opinat que la situació que tenien era “un escàndol i un greuge comparatiu”. D’altra banda, Carrizosa també s’ha referit a la situació a Catalunya a causa de la pandèmia. Ha criticat la gestió del Departament de Salut, al qual ha acusat de lentitud de reacció, i ha considerat que la consellera Alba Vergés “no ho ha dut bé”.

Durant l’entrevista Carrizosa ha convidat la societat catalana a apartar els líders del procés -dels quals ha considerat que necessiten “gasolina” per tirar endavant i ha reflexionat que ja estan en “guerra electoral”- i a treballar plegats per superar la crisi provocada per la pandèmia.

En aquest sentit, ha assegurat que ells mateixos han col·laborat amb la consellera d’Economia i Coneixement, Àngels Chacón, o amb el d’Afers Socials, Chakir el Homrani, com a mostra que, si es deixa de banda el procés, es pot trobar espais de col·laboració.

Pel que fa a la gestió de la Generalitat a l’entorn de la pandèmia, Carrizosa ha lamentat l’acció del Departament de Salut davant d’una “segona onada” que era “més previsible”. I ha criticat que “no s’ha tingut la rapidesa de reacció” per identificar els focus a través de rastrejadors o determinant on s’estenia la pandèmia. “Vergés no ho ha dut bé”, ha afirmat.

També ha considerat, sobre les residències, que la conselleria d’El Homrani “va tardar a reaccionar”, i ha recordat que a Catalunya l’efecte de la pandèmia als geriàtrics va ser “especialment dramàtic” i que el Parlament ha acordat obrir una investigació a l’entorn del tema.

Finalment, Carrizosa ha opinat que en aquests moment seria una “tremenda irresponsabilitat” convocar eleccions en un moment com en l’actual i creu “injust” dependre del “calendari judicial” del president de la Generalitat, Quim Torra.

Relacionats