Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Capella, sobre Borràs: “Cal un pacte dels independentistes per denunciar persecució però també esvair qualsevol dubte”

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat un pacte de les forces independentistes per denunciar la persecució i alhora esvair “qualsevol ombra de dubte” sobre l’actuació de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Capella ha assenyalat que el Congrés votarà a favor que Borràs sigui jutjada independentment del que faci ERC i l’independentisme, en referència al suplicatori que es votarà la setmana que ve. “Només cal que fem els números”, ha afegit. D’altra banda, la consellera ha qualificat de “pedaç” una eventual reforma del delicte de sedició i ha apostat per l’amnistia com a “solució real”.

Capella ha defensat que s’ha de buscar la “millor fórmula” perquè les forces independentistes aconsegueixin dos objectius respecte el suplicatori sobre Borràs. D’una banda, denunciar la persecució de l’independentisme i, de l’altra, “esvair qualsevol ombra de dubte”. No ha volgut avançar què farà el grup parlamentari d’ERC al Congrés en la votació de la setmana que ve argumentant que ho anunciaran els responsables del grup a Madrid.

Publicitat

“Un independentista no es pot saltar un semàfor en vermell perquè qualsevol qüestió es magnifica a la enèsima potència. Quan dic que no et pots saltar el semàfor vermell és perquè t’acabaràs convertint en el responsable del que ha passat en els darrers 30 anys. Hem de ser molt escrupolosos amb les nostres accions i explicar-nos molt bé”, ha afegit.

Segons ha resumit Capella, la fórmula ha de passar per “transparència màxima i per denunciar la causa general que existeix contra l’independentisme”.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

Segons la consellera, la solució real a un conflicte polític és l’amnistia perquè “ho soluciona tot, dona cobertura i és el reconeixement de la situació”. “La resta són petits pedaços”, ha reblat. I ha afegit que una solució política vol dir abordar totes les qüestions, inclosa la situació dels independentistes presos i “exiliats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut