Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Canadell imagina Puigdemont “tornant des de Perpinyà amb una via catalana fins al balcó de la Generalitat”

Defensa que és normal que hi hagi nervis i preocupació però demana paciència, perseverança i perspectiva

Redacció
Redacció 11/06/2021
El diputat de Junts Joan Canadell al Parlament després de participar de la sectorial econòmica en el marc de les negociacions per formar Govern.

El diputat de Junts i expresident de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha fet un tuit somiant el retorn del president Carles Puigdemont: “M’imagino el MHP Carles Puigdemont entrant per Perpinyà amb una via catalana fins al balcó de la Generalitat… En un sol dia canviaria tot, tot!”. D’aquesta manera expressa Canadell un desig cada cop més plausible atenent les victòries judicials que van desmuntant les formes i la doctrina de la judicatura espanyola.

En un fil, també a Twitter, Canadell reflexiona sobre el desgavell actual arran de les divergències de l’independentisme sobre el camí a seguir en aquests moments: “Puigdemont ens demanava paciència, perseverança i perspectiva. Potser la mateixa que van tenir els irlandesos, els kosovars, els montenegrins, que van trigar anys a assolir la independència, que ara ja són història. Segur que durant els anys d’espera va haver-hi molts nervis… Segur que hi havia nervis, crítiques, desmoralització, negacionistes, però segur que també hi havia molta gent que seguia lluitant, amb moltes dificultats, per assolir les seves independències. Només si seguim creient en nosaltres mateixos ens en sortirem. Jo confio en les 3 pes. L’estratègia de l’exili cada cop demostra més que era encertada però lenta, requeria paciència, la unitat del 74 diputats és imprescindible i ara tenim un acord clar per avançar amb perspectiva, i aviat haurem de tornar a trobar la perseverança de la mobilització ciutadana. Ànims!”.