Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Budó retreu al PSOE que no defensi l’amnistia i considera “pegats” indultar i reformar la sedició

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha retret aquest dimecres al PSOE que no defensi una llei d’amnistia i ha considerat que els indults per als presos de l’1-O i una possible reforma del delicte de sedició són “pegats” que no resolen el conflicte. Així ho ha dit aquest dimecres en la videoconferència de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, després que JxCat, ERC i la CUP hagin presentat una proposta de resolució al Parlament que reclama aprovar una llei d’amnistia al Congrés.

Budó ha defensat que la Generalitat sempre està disposada a negociar amb La Moncloa per avançar en la resolució del conflicte i ha insistit que aquesta solució passa per l’amnistia i el dret a l’autodeterminació. No obstant això, ha afirmat que les converses entre la Generalitat i La Moncloa sobre aquest afer “no existeixen”, i ha acusat l’executiu de Pedro Sánchez d’haver rebutjat incorporar l’amnistia i l’autodeterminació en l’ordre del dia de la taula de diàleg.

Publicitat

Ha lamentat que el PSOE “no sembla que estigui gaire per l’amnistia” i que només parla d’indults i de reformar el delicte de sedició, malgrat que considera que això no resol el conflicte. La portaveu del Govern ha sostingut que tant els indults com la reforma de la sedició “no van a l’arrel” del conflicte, i no serveix per aconseguir una resolució completa, tot i que defensa que els presos surtin com més aviat possible de la presó si acaben rebent l’indult.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut