Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Budó demana el retorn de competències al Govern per decidir la sortida de menors

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha tornat a reclamar que el Gobierno retorni les competències al Govern per decidir les condicions en les quals sortiran els menors i ha apuntat que els municipis són una “peça clau” en aquesta decisió.

En una entrevista aquest dilluns en Ràdio 4 recollida per Europa Press, Budó ha sostingut la Generalitat és qui millor coneix la realitat de Catalunya i ha afegit que els municipis “jugaran un paper important a l’hora d’acompanyar les decisions del Govern”.

Publicitat

Sobre el desconfinament, la consellera ha explicat que no es pot fer de la mateixa manera que el confinament: “Cada municipi, cada comarca, no ho pateix de la mateixa manera. Ha d’estar molt bé pensat”, després del que ha retirat que és necessari que es retornin les competències a la Generalitat.

 

“Se li va escapar”

En ser preguntada per les declaracions del cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, que va dir que en la lluita contra les notícies falses treballen per minimitzar “el clima contrari” al Govern central, Budó ha afirmat que aquestes paraules no defugien de la realitat.

“Crec que que se li va escapar. No defugien de la realitat aquestes declaracions”, ha dit la consellera, que també ha criticat el que ha denominat com ‘decretazo digital’, que va aprovar el Govern central per, segons ella, controlar les telecomunicacions.

Ha concretat que la Generalitat no s’ha plantejat rastrejar els mòbils per controlar el desconfinament, però ha afegit que prefereix ser prudent “fins que el Govern aprovi el pla” i que serà llavors quan es donaran tots els detalls.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic

Budó ha recordat que aquest dilluns comencen a distribuir-se mascaretes gratuïtes en les farmàcies i ha demanat que només vagi qui les necessiti: “Hi haurà per a tothom”.

Sobre les paraules del conseller d’Interior, Miquel Buch, que va al·ludir als anys 1714 i 1939 parlant dels 1,714 milions de mascaretes lliurats pel Govern central a Catalunya, la consellera ha apuntat: “Penso que aquests dies tots estem molt nerviosos. Aquestes xifres no ajuden a no pensar que no hi ha casualitats”.

“En política no hi ha moltes casualitats. Va ser una xifra que ens va cridar l’atenció”, ha afegit Budó, que ha assegurat no voler polemitzar amb aquest fet i ha dit que les mascaretes van tenir una bona fi, perquè es van repartir en el transport públic i les residències.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut