Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Borràs: “Ja no és un govern de coalició, és un govern de col·lisió”

La presidenta de Junts té clar què votarà a la consulta i ho comunicarà als afiliats del partit

Agències 04/10/2022
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, a l'Auditori en el marc del Dia Internacional del Poble Gitano. Data de publicació: divendres 08 d’abril del 2022, 11:41 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha evitat dir què votarà a la consulta interna sobre si el partit ha de continuar al Govern i ha afegit que ho comunicarà als afiliats de Junts. En una entrevista a ‘TV3’ ha deixat clara la seva valoració sobre l’actual executiu presidit per Pere Aragonès. “Ja no és un govern de coalició, és un govern de col·lisió”, ha assegurat per després afegir que han rebut de Presidència una “negativa constant, total i permanent” a la demanda de complir l’acord. I davant d’aquesta situació, ha afegit, no es pot fer veure que no està passant. “Trenca qui no està disposat a complir un acord”, ha conclòs assenyalant ERC.

Borràs ha explicat que el “problema” és que ERC diu que “no complirà l’acord”. I ha defensat que en les darreres setmanes Junts “ho ha intentat tot” i, en canvi, el partit d’Oriol Junqueras “no ha fet cap gest”.

“El que hem d’analitzar és que Junts no és aquí per trencar res. El que cal veure és qui trenca els acords que permeten que hi hagi govern. Vam dir fa un mes que així no podem continuar i sembla que ERC vol continuar així”, ha lamentat.

La presidenta de Junts ha recordat que el Govern va néixer amb el suport de 74 diputats (ERC, Junts i la CUP) i que ara només té els 33 diputats d’ERC. “Un govern de 33 no té legitimitat democràtica per esdevenir govern”, ha defensat.

Preguntada per si és possible que Junts surti del Govern però es quedin dins consellers com Jaume Giró o Victòria Alsina, Borràs ha respost que aquesta és una possibilitat que no es contempla i no s’ha abordat. Tot i admetre que són decisions personals.