Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Borràs diu que la data de les eleccions que ha proposat Torrent s’hauria d’haver acordat amb JxCat

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat aquest divendres que la data de les eleccions catalanes que ha anunciat el president del Parlament, Roger Torrent, s’hauria d’haver acordat prèviament amb la seva formació.

En una entrevista a ‘La hora de la 1’ que ha recollit Europa Press, Borràs ha reconegut que s’ha assabentat en directe de la convocatòria dels comicis, que Torrent ha fixat el proper 14 de febrer si no hi ha un debat d’investidura previ a la cambra.

Publicitat

“Aquestes qüestions s’haurien d’acordar, però ha estat així. Tinc la mateixa informació que vostè”, ha apuntat la dirigent de JxCat, que ha insistit que “s’havia parlat de poder acordar aquestes qüestions”.

Amb tot, Borràs ha explicat que és “la seva potestat com a president del Parlament”, i que les dates que es plantejaven eren el 31 de gener, el 7 de febrer o, com així ha estat, el 14 de febrer. Torrent ha apuntat que la llei estableix uns terminis clars, per la qual cosa si no hi ha debat d’investidura, el còmput finalitzaria el dimecres 10 de febrer, però per les actuals circumstàncies sanitàries consideren que és millor celebrar-les diumenge següent.

En aquest context, i preguntada per si serà la candidata de JxCat, Borràs ha explicat que aquest cap de setmana serà el final del procés congressual del partit en el qual es votaran les ponències política i organitzativa.

“A partir d’aquí, hi ha un reglament en què es parla de primàries i, a partir d’aquí, es parlarà de quan s’engega aquest mecanisme. Amb la inhabilitació de Torra estem abocats a l’escenari electoral. En aquest procés de primàries, jo hi estaré a disposició”, ha afirmat.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

Així, Borràs ha apuntat que l’expresident Carles Puigdemont li va demanar que anés a les llistes del 21 de desembre. “I com sap que estic en aquest projecte transversal per com va influir en alguns l’1-O, sap que hi he estat sempre a disposició”, ha afegit, després d’assegurar que “el millor candidat és el que pot tenir els suports de la gent”.

Quant a la seva imputació al Tribunal Suprem, Borràs ha incidit que té la “consciència molt tranquil·la” pel seu paper al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. “Hi ha una causa oberta, però haurien de tenir fonaments i no respondre als motius que vivim les persones que formem part del moviment independentista”, ha lamentat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut