Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Borràs defensa que el mediador és una “obligació” a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha defensat que la figura del mediador és una “obligació” i ha negat que tingui a veure amb cap pressió ni obstacle. En declaracions als passadissos del Congrés, Borràs ha recordat que el Parlament va aprovar amb els vots de la majoria independentista aquesta figura i ha assegurat que el govern espanyol l’havia acceptat abans d’aixecar-se de la taula del diàleg ara fa un any. En canvi el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha evitat valorar que JxCat reivindiqui el mediador: “És contraproduent posar més pressió a una taula que de per si ja en té. No entraré en les idees de cadascú”, ha afegit.

Després de la reunió de partits i entitats independentistes d’aquest dilluns, Borràs ha insistit en la necessitat que hi hagi un mediador a la taula de governs. De fet, ha dit que és important reprendre el diàleg amb l’Estat en el punt que es va deixar, en referència a la situació de fa un any. Llavors, segons Borràs, el govern espanyol ja va acceptar que hi hagués un relator.

Publicitat

“Quan un no té res a amagar, suposem que no té cap problema perquè hi hagi un tercer que permeti el compliment dels acords als què es puguin arribar. Per nosaltres no és un obstacle, és un deure perquè ho ha aprovat el Parlament”, ha afegit.

Rufián evita entrar en polèmica per “no posar més pressió”

Per la seva banda, Rufián ha posat l’accent en què l’important és que la taula entre governs vagi bé i s’ha mostrat plenament convençut que la primera reunió es farà abans que acabi el febrer, tal com es va comprometre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de la Generalitat.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut