Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Borràs: “Ara s’obre el camí del deure de continuar treballant amb lleialtat per fer de Catalunya un país normal”

|

- Publicitat -

La diputada de JxCat Laura Borràs ha fet una última intervenció al Parlament abans de marxar cap al Congrés, on ha estat escollida diputada en les eleccions del 28-A. “Ara s’obre el camí del deure personal de continuar treballant amb lleialtat i fidelitat per fer de Catalunya un país normal”, ha dit explicant el seu pas al Congrés. Borràs, que va deixar de ser consellera de Cultura per ser candidata de JxCat a les eleccions del 28 d’abril, s’ha referit a l’abril com el mes més “cruel”. I ha acabat el seu discurs fent una crida a posar Catalunya “per davant de tot” per tal que el Parlament tingui “l’honor més gran de la vida” proclamant “democràticament i pacíficament” la llibertat.

El Parlament tomba la reprovació de Bosch gràcies als vots en contra de JxCat, ERC i la CUP-CC

Publicitat

En el mateix ple, el Parlament ha tombat el punt d’una moció de Cs que proposava que la cambra instés el Govern a censurar el conseller d’Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ja que els grups parlamentaris de JxCat, ERC i la CUP-CC (64) s’hi han oposat. El text ha rebut el suport de Cs, PSC-Units i el PPC (57), i CatECP s’hi ha abstingut (8). Bosch va criticar, la setmana passada, que Cs demanés la seva reprovació: “Han demanat la meva censura al Parlament per l’acció exterior del Govern. No els molesta que sigui acció exterior, sinó que sigui catalana”, va dir a Twitter.

El ple, amb tot, ha donat llum verda a un altre punt de la moció de Cs que apunta que la participació de la Generalitat “com a representant de totes les Comunitats Autònomes en la Delegació d’Espanya davant del Consell de la Unió Europea és una obligació i un deure envers el conjunt de la ciutadania catalana”. En aquest sentit, el ple insta el Govern a enviar anualment al Parlament un informe escrit on faci constar les seves actuacions al respecte. Aquest punt s’ha aprovat gràcies als 65 vots a favor de Cs, PSC-Units, CatECP i el PPC. La resta -JxCat, ERC i la CUP-CC- hi ha votat en contra (64).

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut