Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Borràs, a ERC: “Què més ha de passar perquè entenguem que hem d’anar junts?”

La número 2 de JxCat al Congrés recorda que el 1936 el Govern també era a la presó i que una unió de partits va permetre l'amnistia

|

- Publicitat -

“Què més ha de passar perquè entenguem que hem d’anar junts?”. Així de contundent s’ha dirigit la número 2 de la llista de JxCat a les eleccions espanyoles, Laura Borràs, a ERC, durant la conferència d’aquest dimecres al matí al Fòrum Europa Tribuna Catalunya. L’exconsellera ha insistit en la llista unitària per a les europees, dos dies després que Toni Comín i Clara Ponsatí se sumessin a la candidatura de JxCat a l’Eurocambra que encapçala Carles Puigdemont. Borràs ha recordat que el 1936 el president del Govern, Lluís Companys, i el seu executiu ja van ser empresonats, i que la unió de partits de la coalició del Front Popular va permetre l’amnistia, després de guanyar les eleccions.

La número dos de Junts per Catalunya també  ha assegurat que parlarà en català al Congrés dels Diputats, tot i que el reglament de la cambra baixa no ho permeti. “Si veritablement es creguessin el que diu la seva Constitució, la protecció de les llengües de l’Estat també hi queda recollida. Però aquesta voluntat de prohibir sistemàticament parlar en català al Congrés o al Senat… Jo ho intentaré, no sé què passarà”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut