Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 858
La República

Batet diu que la llibertat de Junqueras és una obligació, no una condició

“La llibertat no es negocia, és una obligació que té Sánchez”

Avatar
Agències 24/12/2019
Albert Batet, JxCat | La República

El president de JxCat al parlament, Albert Batet, ha recalcat que la llibertat d’Oriol Junqueras “no pot ser una condició d’una investidura” perquè és una obligació del president del Govern, Pedro Sánchez, després de la sentència del Tribunal d eJusticia de la Unió Europea.

“Qualsevol manifestació de l’Advocacia de l’Estat o dels poders de l’Estat sobre l’aplicació de la sentència no pot ser mai una condició d’una negociació, és una obligació que té l’Estat. La llibertat no es negocia, és una obligació que té Sánchez”, ha subratllat. Ha afirmat que desconeix les negociacions entre el PSOE i ERC, però ha volgut destacar que des de JxCat són “respectuosos i lleials” amb els seus socis de govern, i no ha volgut pronunciar-se sobre si els republicans són exigents o no en els seus posicionaments.

Ha defensat que la posició de JxCat no és de bloqueig de Sánchez però si de “fermesa” a l’hora d’exigir una solució al conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya que implica reconèixer el dret a l’autodeterminació i, en conseqüència, per un referèndum:

“Estem disposats a parlar, a negociar i a acordar-ho”, ha manifestat Batet, que ha acusat el PSOE de formar part del nucli de partit que va aprovar el 155, i que va significar que el Govern de Carles Puigdemont, al perdre la seva immunitat, fossin jutjats per l’Audiència Nacional i entressin a presó.

 

Relacionats