Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Batet acusa ERC de “xantatge i mercadeig” i insisteix en la designació d’Iceta

|

- Publicitat -

La ministra de Política Territorial, Mertixell Batet, ha reclamat aquest diumenge que el Parlament voti Iceta com a senador perquè després pugui presidir el Senat, i ha carregat contra ERC i Cs, als quals ha acusat de fer “la mateixa pinça de sempre” en contra del diàleg i la cerca de solucions.

En un acte de campanya del PSC de Barcelona, ha lamentat que aquests dos partits “trenquen radicalment el mínim sentit institucional” al no garantir els vots a Iceta, i ha recordat que ERC i Cs van votar a favor dels seus respectius candidats a senadors per designació autonòmica l’última vegada que es van votar al Parlament.

Publicitat

Es refereix a l’última votació que es va produir al Parlament de senadors de designació autonòmica, el 4 de maig de 2018: els candidats de tots els partits –Cs, ERC, JxCat, PSC i comuns– van tirar endavant amb el vot a favor de tots els grups excepte les quatre abstencions dels diputats de la CUP.

Així, ha reivindicat que el Parlament sempre ha votat els senadors que li correspon designar, per un mecanisme de cortesia parlamentària, és a dir, que els partits no posen obstacles als candidats siguin els qui siguin, i ha lamentat que és “la primera vegada” que hi ha problemes amb un nom.

“Xantatge i mercadeig”

Ha exigit al conjunt dels partits catalans, i especialment a ERC i a Cs, que abandonin l’actitud de “xantatge i mercadeig” i permetin que Iceta sigui senador i president del Senat, cosa que per a la ministra seria una excel·lent notícia i una expressió de pluralisme i democràcia.

Ha considerat que aquells que estan posant traves perquè Iceta sigui senador estan utilitzant les institucions públiques de “manera partidista i posant-les al servei de les seves causes”, quan, al seu judici, la institucions haurien d’estar al servei de la societat.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat

“Quan es fa aquest ús partidista de les institucions s’està danyant la democràcia, s’està deformant la democràcia”, ha conclòs Batet sobre la designació d’Iceta com a senador, pas imprescindible perquè després pugui presidir el Senat.

Batet ha defensat que la proposta del president del Govern, Pedro Sánchez, que Iceta sigui president del Senat és una oportunitat que no es pot deixar passar: “Seria indiscutiblement bp per a Catalunya que un català presideixi la Cambra territorial del nostre país”.

Ha conclòs que, mentre el PSC i el PSOE són partits que cerquen el diàleg i solucions proposant Iceta com a president del Senat, ERC i Cs són “partits que viuen del conflicte i que se senten còmodes en el conflicte”, encara que uns siguin independentistes i els altres contraris a la independència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut