Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Bárcenas explica a l’Audiencia Nacional que “valia diners” que un ministre o representant de l’estat et rebés

|

- Publicitat -

Luis Bárcenas, l’extresorer investigat del Partido Popular, ha anunciat a l’Audiencia Nacional que hi havia una “contraprestación sana” en què el PP acceptava donacions d’empresaris que estaven disposats a pagar-les per tenir l’atenció de ministres com apunta el Diario.es  Aquests fets podrien constituir un delicte de tràfic d’influències, atès que aquestes donacions ajudaven a finançar el partit polític a l’hora que feien ús de càrrecs públics i podrien resultar una irregularitat pel que fa a la llei de finançament dels partits polítics.

Més concretament Bárcenas ha afirmat que aquesta estratègia de finançament del partit la van dur a terme “ministres de Fomento y Medio Ambiente y sus secretarios de Estado desde 1996 a 2004”, tot i que no els ha mencionat. Entre els càrrecs als quals se’ls podria atribuir aquest presumptes delictes també s’hi inclou Elvira Rodríguez, que és l’actual vicesecretària sectorial del PP de Pablo Casado.

Publicitat

Aquesta afirmació esdevé un element més en les investigacions obertes del partit i podria arribar a posar en dubte que Mariano Rajoy desconegués que es duguessin a terme aquestes pràctiques en el partit que va liderar des de 2004 fins al 2018.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut