Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Barcelona invertirà 120 milions d’euros en barris i districtes

|

- Publicitat -

L’empresa Barcelona Activa de l’Ajuntament de la capital catalana preveu destinar 120 milions d’euros al reforç del teixit productiu dels barris i districtes. La iniciativa posa l’accent en la generació d’oportunitats i en les necessitats des d’una perspectiva territorial i de proximitat. Els responsables de les inversions també preveuen fent front a la distribució “desigual” dels actius econòmics, renda i ocupació. Alhora advoquen per un creixement “sostenible”, “equitatiu” i “competitiu”. Tot plegat, objectius que recull la mesura del govern municipal ‘Estratègia de Desenvolupament Econòmic de Proximitat 2021-2023’, una estratègia que, segons el consistori, ha “permès avançar” en el reequilibri dels recursos territorials.

L’equip de govern de la capital catalana defensa que aquest model fa de Barcelona una ciutat que “aposta per articular els nous pols d’activitat econòmica” a partir de les iniciatives del veïnat, de les entitats socials, dels comerços, de la restauració i dels serveis dels 10 districtes (6 dels quals amb una mitjana de renda inferior a la resta) i 73 barris de la ciutat (23 dels quals més vulnerables).

Publicitat

En “perspectiva territorial” el pressupost s’ha incrementat un 57% en els últims anys, amb partides més grans destinades a Ciutat Vella, les Corts, Sants-Montjuïc, Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Andreu.

La mitjana de despesa per persona en edat de treballar en aquests sis districtes amb indicadors socioeconòmics de ciutat més desfavorits ha augmentat gairebé un 62%, de 24,8 a 40 euros, segons les xifres que aporta el consistori.

Actualment, l’atur registrat a la ciutat se situa sota el llindar de les 65.000 persones, però els sis districtes amb menys renda concentren el 72,1% d’aquest col·lectiu. En tots els casos s’activen polítiques de suport a les iniciatives econòmiques que sorgeixen del propi territori, la reactivació del comerç i el foment de l’ocupació de qualitat.

Et pot interessar  Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat

En el marc d’aquest programa l’Ajuntament crearà fins al 2023 dos nous espais d’economia de proximitat: Sants Activa i Sant Andreu Activa. Ambdós tindran com a matriu Barcelona Activa i es vol que segueixin el model de Nou Barris Activa. Sants Activa estarà integrat en el Bloc IV de Can Batlló, i Sant Andreu Activa, a l’espai del carrer Residència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut