Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Ayuso té la justícia a favor: La Fiscalia arxiva la investigació sobre el polèmic contracte de les mascaretes

La justícia europea, a diferència de l’espanyola, manté oberta la causa contra la presidenta de la Comunitat de Madrid

Redacció 23/06/2022
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a roda de premsa on ha acusat la direcció del partit de fabricar un cas de corrupció contra ella | ACN

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, se n’ha sortit amb la seva. La Fiscalia espanyola ha arxivat definitivament la investigació sobre les irregularitats en els contractes per a la compra de mascaretes i guants durant la primera onada del 2020 a una empresa relacionada amb el germà de la presidenta, Tomás Ayuso.

En un escrit de 20 pàgines, la Fiscalia assegura que la investigació sobre els contractes “permet descartar l’existència de conductes penalment rellevants”, i sosté que “la hipòtesi delictiva” que plantejaven les denúncies es fonamentava en fets poc versemblants. També afirma que la presidenta “no va intervenir en el procediment”.

És més, el fiscal justifica els contractes per les “condicions excepcionals” en què es va haver de buscar material sanitari per atendre la pandèmia i les “incerteses” que van aparèixer en la fixació dels preus.

La Fiscalia Europea continua investigant

Malgrat la decisió de la Fiscalia espanyola, la Fiscalia europea manté de moment oberta una investigació sobre els contractes de la Comunitat de Madrid per comprar material sanitari a empreses alienes al sector sanitari.

La Fiscalia Europea vol esclarir si en les adjudicacions de contractes per valor de 18 milions d’euros es van utilitzar diners procedents dels fons europeus.