Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ayuso té la justícia a favor: La Fiscalia arxiva la investigació sobre el polèmic contracte de les mascaretes

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, se n’ha sortit amb la seva. La Fiscalia espanyola ha arxivat definitivament la investigació sobre les irregularitats en els contractes per a la compra de mascaretes i guants durant la primera onada del 2020 a una empresa relacionada amb el germà de la presidenta, Tomás Ayuso.

En un escrit de 20 pàgines, la Fiscalia assegura que la investigació sobre els contractes “permet descartar l’existència de conductes penalment rellevants”, i sosté que “la hipòtesi delictiva” que plantejaven les denúncies es fonamentava en fets poc versemblants. També afirma que la presidenta “no va intervenir en el procediment”.

Publicitat

És més, el fiscal justifica els contractes per les “condicions excepcionals” en què es va haver de buscar material sanitari per atendre la pandèmia i les “incerteses” que van aparèixer en la fixació dels preus.

La Fiscalia Europea continua investigant

Malgrat la decisió de la Fiscalia espanyola, la Fiscalia europea manté de moment oberta una investigació sobre els contractes de la Comunitat de Madrid per comprar material sanitari a empreses alienes al sector sanitari.

La Fiscalia Europea vol esclarir si en les adjudicacions de contractes per valor de 18 milions d’euros es van utilitzar diners procedents dels fons europeus.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut