Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

[Àudio] Què està passant amb Villarejo? La corrupció del PP i el cinisme de l’excomissari al descobert

Uns àudios revelen que Villarejo va ajudar Esperanza Aguirre a escaquejar-se de la causa per haver fugit de la policia a Madrid

Redacció 17/05/2022
Pla mitjà de l'excomissari José Manuel Villarejo durant la declaració al jutjat número 8 de Madrid, el 15 de gener de 2021 (horitzontal)

Els innumerables casos de corrupció del PP tornen a sortir a la llum després que s’hagin revelat nous àudios que impliquen el ja reconegut excomissari José Manuel Villarejo. Aquest cop, la protagonista és Esperanza Aguirre. L’expresidenta de la Comunitat de Madrid va protagonitzar un fet molt mediàtic: fugir de la policia en plena Gran Via de la capital d’Espanya quan l’anaven a multar, i xocar tot seguit amb una moto dels agents que la van detenir.

Després de ficar-se en aquest embolic, i tal com es revela en els àudios que ha mostrat El País, Aguirre va dirigir-se a Villarejo perquè es rebutgés el recurs d’una associació que l’acusava de desobediència. A l’àudio se sent clarament: “Quan et preguntin per les diligències, si em fas el favor, digues que no en veus”. Davant la barra d’Aguirre, el cinisme de Villarejo també es mostra en aquests àudios, demanant-li a l’expresidenta que aquesta conversa “no existeixi”.

La conversa filtrada també revela que Aguirre sabia (i admet) que molts companys del seu partit eren corruptes, com l’expresident Ignacio González o Francisco Granados, els quals va encobrir en judicis futurs.