Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Asens embogeix per defensar el Gobierno i posa Vox al mateix nivell que l’independentisme

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha agraït a Cs que faci de “dreta responsable” i que finalment voti a favor de la pròrroga de l’estat d’alarma. Durant la seva intervenció al debat a la cambra, Asens també ha retret el ‘no’ d’ERC a la votació per allargar l’aplicació del reial decret. “Més Tardà i menys Torra”, ha etzibat Asens. També ha dit que troba “indecent” que es vulgui rebutjar la pròrroga de l’estat d’alarma. Asens ha dit que s’esperava un canvi d’actitud del PP, tot i que ha admès que no és “cap novetat” que vegi com a “il·legítim” un govern que no és el seu. El dirigent dels comuns ha conclòs que hi ha “molt camí per recórrer en la descentralització”, i que cal escoltar més als territoris.

Asens ha aplaudit que Cs hagi “entès” que era “necessari” donar suport a la pròrroga de l’estat d’alarma. El president d’Unides Podem ha dit que l’executiu espanyol actual no podria governar “mai” amb la formació d’Inés Arrimadas, però s’ha mostrat esperançat perquè arribin a “entendre’s” en la defensa de la salut pública.

Publicitat

Asens s’ha dirigit al líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per dir-li que ja el va advertir que la “competició” amb JxCat només conduiria els republicans al “precipici” de Vox. El líder dels comuns ha afegit que ERC hauria “d’escotar més l’esquerra de Tardà” i no pas “l’esquerra que viu lligada a la Convergència de Pujol”.

“Recuperin l’esperit de fraternitat de Lluís Companys per evitar el contagi del sectarisme de Torra”, ha deixat anar Asens. “Només des de la fraternitat i el republicanisme podrem derrotar el virus de la confrontació identitària”, ha conclòs.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut