Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Asens diu ara que veu molt difícil pactar uns pressupostos amb Cs perquè són “incompatibles i antagònics”

|

- Publicitat -

El portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, veu “molt difícil” que el Gobierno s’entengui amb Cs per resoldre la crisi econòmica i pactar els pressupostos. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, ha argumentat que els partits són “absolutament incompatibles” i que les maneres de veure les coses són “antagòniques”. Segons Asens, una cosa és que Cs s’hagi homologat a la resta de dretes europees durant la pandèmia per gestionar la crisi sanitària però ha afegit que després tornarà la “batalla ideològica”. D’altra banda, ha considerat que el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ja hauria d’haver estat cessat per l’operatiu de l’1-O del 2017 que va deixar un miler de ferits.

“Quan acabin les circumstàncies excepcionals i comencem a treballar per resoldre la crisi econòmica, és evident que serà molt difícil entendre’ns amb un partit com Cs”, ha resumit Asens. Concretament, sobre els pressupostos i després que el ministre de Consum, Alberto Garzón, hagi obert la porta a pactar amb Cs, Asens ha puntualitzat que un govern no pot descartar el vot de cap partit però ha augurat “discrepàncies que difícilment es podran solucionar” amb el partit taronja. I ha afegit que les polítiques “neoliberals” de Cs són “antagòniques” amb els polítiques comunistes que defensa Garzón.
Pel que fa a la taula de diàleg, Asens creu que el govern espanyol estarà preparat per reprendre-la al juliol tot afirmant que el conflicte polític no ha desaparegut amb la pandèmia.

Publicitat

D’altra banda, Asens ha tancat files amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, tot i que admet que té “moltes discrepàncies ideològiques” amb ell. Segons el portaveu dels comuns al Congrés, el ministre està sent víctima “d’una operació promoguda pels sectors més extremistes de la dreta amb la voluntat de desestabilitzar el govern espanyol”. I ha afegit que hi ha una actuació per part de les “clavegueres i el braç judicial”. Amb tot, ha considerat que el coronel Pérez de los Cobos ja hauria d’haver estat cessat pel dispositiu policial de l’1-O.

Et pot interessar  Albiach fa oficial la seva candidatura per liderar els comuns el 12-M i estén la mà a Podem per concórrer plegats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut