Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Asens adverteix que la llei d’amnistia “és una via destinada al fracàs”

Apunta que els partits independentistes “enganyen a la gent” i poden “generar falses expectatives que provoquin frustració”

Agències 16/03/2021
El portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens, al Congrés en una foto d'arxiu.

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat que la formació lila no votarà en contra de la llei d’amnistia que els grups independentistes registren aquest dimarts a la cambra baixa però ha avisat que “és una via destinada al fracàs”. En entrevistes a Rac 1 i TV3 aquest matí, Asens no ha aclarit si s’abstindran o votaran a favor, ja que encara han d’analitzar el text. Tanmateix, el diputat de la formació lila ha argumentat que no es pot “enganyar a la gent” i “generar falses expectatives que provoquin frustració” i, en aquest sentit, Asens ha remarcat que no hi ha una “correlació favorable” a l’Estat com perquè la llei d’amnistia pugui tirar endavant per molt que sigui una “via legal”.

Per això, Asens ha defensat els indults i la reforma de la sedició. El president d’Unides Podem al Congrés ha admès que són vies que encara no estan prosperant i ha criticat que el Tribunal Suprem estigui “endarrerint intencionadament” la tramitació dels indults. “És vergonyant”, ha dit. També ha dit que cal fer “autocrítica” amb la reforma del Codi Penal i ha lamentat que el PSOE ho estigui “endarrerint” per “càlculs electorals”. Asens ha defensat que “no pot ser” que les eleccions madrilenyes “tornin a endarrerir el compromís”. “Pressionarem perquè no sigui així”, ha afirmat.

Pel que fa a la marxa del vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, per ser candidat a les eleccions madrilenyes, Asens ha defensat que “calia una iniciativa excepcional” perquè Madrid “pot ser la palanca d’ascens del neofranquisme o la seva tomba”. Segons Asens, la candidatura d’Iglesias és “valenta” i pot ser un “revulsiu” i “tornar la il·lusió i l’esperança per guanyar Madrid” quan “semblava impossible” per la “desmobilització de l’esquerra”.

El president d’Unides Podem al Congrés ha defensat que Iglesias ho deixa “tot molt lligat” a l’executiu espanyol -a diferència del socialista Salvador Illa, ha dit- i ha opinat que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, és un “relleu natural”.