Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Artadi “L’agenda del retrobament de Sánchez és un conte”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha acusat aquest dilluns el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, d’haver fet un míting sense contingut real en la seva conferència al Gran Teatre del Liceu de Barcelona: “L’agenda del retrobament és un conte”: “S’intenta que qualli el discurs que els indults són una solució real. És un discurs fals, una farsa” ha criticat Artadi en una roda de premsa després de la conferència de Sánchez ‘Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya’, en la qual ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà dimarts els indults als empresonats per l’1-O.

Artadi ha insistit que els indults “no acaben amb la repressió”, i ha dit que, si es volgués acabar-la, s’haurien de retirar de les causes del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona i respectar la immunitat per ser eurodiputat de l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Ha assegurat que rebran amb alegria els presos quan surtin de la presó, on no es mereixen ser, segons ella, i ha garantit que la seva formació no canviarà la seva estratègia: “Per a Junts, els indults no tenen un preu polític”, i no són un acte de generositat ni un acord amb els empresonats.

Publicitat

Ha insistit que tan sols l’amnistia representa una solució: “No ens enganyaran amb aquest pas dels indults”, i ha titllat de cínic que Sánchez ha dit que ha acabat la via judicial, després de la qual cosa ha defensat que el Liceu no és l’espai per llançar propostes polítiques, sinó que ho és el Parlament: “Si té prou coratge, que no es vagi a un acte per invitació, sinó que vagi al Parlament”. Com va dir diumenge el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, Artadi ha desafiat Sánchez a anar a la cambra catalana en lloc de muntar actes que ha titllat d’electoralistes, partidistes i de pur màrqueting.

Et pot interessar  Torra avisa que la candidatura "efectiva" de Puigdemont a la Presidència "dependrà de moltes coses"

Ha ressaltat que van declinar la invitació a l’acte de Sánchez: “Alhora que envien invitacions, s’envien citacions als nostres companys, per al Tribunal de Comptes, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’Audiència, tots els tribunals que persegueixen de manera generalitzada l’independentisme”, “invitacions” aquestes que no es poden declinar.

“PRESSIONS INTERNACIONALS”
Considera que Sánchez s’ha vist obligat a concedir els indults per pressions internacionals fruit de la tasca d’internacionalització del procés independentista, i ha assegurat que les pressions posaran “l’Estat espanyol on es mereix per les accions repressives”. Ha recordat que a la tarda d’aquest mateix dilluns es discutirà a Estrasburg l’informe del Consell d’Europa sobre els condemnats per l’1-O, “per això la coincidència amb l’anunci de l’indult”, i ha dit que Sánchez no vol que les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) arribin amb els condemnats a la presó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut