Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Arrenca el judici als dos mossos que acompanyaven a Puigdemont quan el van detenir a Alemanya

Alay denuncia que els jutgen per complir amb el seu deure i que en el seu “deliri repressor l’Estat espanyol en diu encobriment”

Avatar
Agències 06/07/2021
La benzinera de Schuby, Alemanya, on Puigdemont va ser detingut. L'acompanyaven els dos mossos que ara jutjaran, a més d'Alay i Matamala.

El judici als dos mossos que acompanyaven el president a l’exili Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya comença aquesta setmana a l’Audiència Nacional espanyola. A tots dos se’ls jutja per un presumpte delicte d’encobriment pel qual la Fiscalia demana per a cadascun d’ells una pena de tres anys de presó. La primera sessió se celebra aquest dimarts a les 10.00 hores amb les qüestions prèvies i l’interrogatori als acusats, continuarà el dimecres i dijous amb les testificals a agents de la Policia Nacional espanyola, i el divendres s’analitzaran les proves documentals. Està previst que el dilluns 12 tingui lloc l’última sessió del judici.

Els mossos Carles de Pedro i Xavier Goicoechea van ser processats al febrer de 2020 pel Jutjat Central d’Instrucció Número 6 en considerar que amb la seva actuació perseguien que Puigdemont no fos detingut després que es reactivés l’ordre europea de detenció i lliurament emès pel Tribunal Suprem.

El cap de l’oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay, que viatjava amb ells el dia de la detenció ha publicat aquest tuit solidaritzant-se amb ells i demanant-ne l’absolució.