Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aragonès reitera que el Govern respondrà amb un “gest democràtic” el judici de l’1-O

El vicepresident insisteix en el diàleg amb l'Estat però avisa que "l'única solució és l'autodeterminació"

|

- Publicitat -

L’any que ha començat serà intens i determinant pel futur de Catalunya. Si bé serà un any electoral també serà l’any dels judicis als processats independentistes. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en aquest sentit, s’ha referit a l’acció de protesta del Govern en el cas que les sentències siguin condemnatòries i ho ha titllat com a “gest democràtic” sense detallar quina serà la resposta per part dels representants independentistes i les entitats sobiranistes.

De cara al nou any i a la sentència dels judicis, el Govern espera “lliure absolució” de tots els processats independentistes i, si no és així, el vicepresident afegeix que “caldrà fer emergir els consensos transversals: una solució democràtica com un referèndum, els valors republicans i final de la repressió”. Vist des d’una altra perspectiva, també pot ser “l’any del diàleg”. L’any que deixem enrere va encetar una etapa de trobades i reunions entre Govern que, tot i que no s’ha vist el fruit, seguiran en aquest 2019. “Està clar que Sánchez no és el mateix que Rajoy, però cal que es facin moviments”, ha dit Aragonès.

Publicitat

Que a l’any electoral s’hi sumin els comicis generals està en mans, en bona part, dels grups independentistes del Congrés, i el vicepresident ha esmentat els canvis que s’haurien de propiciar perquè seguissin donant suport a la seva legislatura i aprovar els pressupostos estatals -els quals, segons Aragonès, són decebedors per a Catalunya-: aturar la repressió i contemplar el dret d’autodeterminació.

Tot i això, els altres comptes que estan sobre la taula són els catalans. “El grup amb més disposició per pactar és Catalunya en Comú”, ha sentenciat Aragonès, tot i que ha admès que s’han reunit amb tots els partits del Parlament. “Quan tinguem el suport dels comptes els presentarem”, ha avançat.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut