Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Aragonès posa la planta d’ILJIN com a exemple i insta a abandonar els “discursos derrotistes”

El cap de l’executiu català es marca l’objectiu que el PIB industrial català pugi un 6% d’aquí al 2030

Agències 16/05/2022

Pere Aragonès ha posat la planta de components per a bateries sud-coreana ILJIN -que avui s’ha anunciat que s’instal·larà a Montbrió del Camp- com a exemple de la Catalunya de futur, i ha instat a “allunyar els discursos derrotistes”. El president de la Generalitat ho ha dit durant el discurs de cloenda de l’acte de commemoració del vintè aniversari del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, durant el qual també ha subratllat l’aposta de l’executiu per tornar a potenciar el teixit industrial del país a través de la transició energètica i l’economia circular. Aragonès ha marcat l’objectiu d’aconseguir que el pes de la indústria catalana passi del 19% del PIB actual al 25% d’aquí a l’any 2030.

Aragonès ha subratllat que la inversió anunciada avui per la firma sud-coreana és la més important dels darrers anys, i no ha dubtat a considerar-la una notícia “excel·lent”.

En tot cas, tampoc ha obviat el context de dificultats econòmiques a causa d’una inflació desbocada, i ha subratllat que per fer-hi front cal un “acord de rendes” i un “augment de salaris”, especialment el salari mínim, perquè l’impacte de la crisi “afecti el menys possible al conjunt de la població”.