Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Aragonès portarà el Gobierno als tribunals

El vicepresident es queixa dels impagaments de l’Estat i l’acusa de “deslleialtat” per no “complir la llei”

Avatar
Agències 21/08/2019
Pere Aragonès, vicepresident del Govern / ACN

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha començat la seva compareixença al Parlament a l’atac. I és que només dos minuts després d’iniciar la seva explicació ja havia anunciat que pensa “portar als tribunals” al govern espanyol pels incompliments en pagaments que reconeixen la llei. En aquest sentit, s’ha referit als 1.317 milions d’euros que, segons ell, corresponen a les bestretes del finançament del 2019, que haurien d’haver estat transferides de forma automàtica i que l’Estat “té retingudes de forma irregular”. És per això que ha apuntat que intentarà per la via judicial acabar amb aquest “incompliment de la llei i dels compromisos” que estan “ofegant” la Generalitat, tot acusant el govern espanyol de “deslleial” per “no complir” mentre Catalunya “sí compleix els objectius que ells mateixos van marcar”.

L’oposició retreu a Aragonès que atribueixi tota la responsabilitat a l’Estat i no a la falta de pressupostos a Catalunya

Els partits de l’oposició han retret al vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que atribueixi tota la responsabilitat de l’ajust de despesa a l’Estat i no a la “incapacitat” de l’executiu català d’aprovar uns pressupostos per al 2019. “Negar que vostès tenen algun tipus de responsabilitat en la situació que ens trobem és negar la realitat. És un problema d’ingressos”, ha dit aquest dimecres el diputat de CatECP, David Cid, en la compareixença d’Aragonès al Parlament. Els comuns consideren que cal un nou sistema de finançament a Catalunya per tal de fer front a la situació però que el conseller no s’atreveix “perquè fa de botifler”. Per la seva banda, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha celebrat que Aragonès “porti als tribunals” el govern espanyol pels incompliments en pagaments que reconeixen la llei, però acusa el govern català d’estar “subordinat”.